Minggu, 24 Okt 2021
  • KSM Tingkat Provinsi, 18-19 September 2021

MANKOPAS : Student Vaccination Phase 2

Diterbitkan : - Kategori : Humas

Mankopas.Vaccination Phase 2 for students of Madrasah Aliyah Negeri Pasuruan which took place today, Saturday, October 8, 2021, was a continuation of the previous vaccination. Vaccinations are scheduled alternately in stages starting from Class X: 08.00 -09.00, Class XI: 09.00-10.00, Class XII: 10.00-11.00. At 08.00 WIB, the student vaccination began by involving 8 health workers from the UPT PUSKEMAS KEBON AGUNG and assisted by the Covid-19 Cluster, Companion Teacher, and Homeroom Teacher and is expected to end at 12.00 noon.

There is something different in the implementation of the second phase of the vaccine, namely the location in the MAN Pasuruan City Mini Hall, originally in the classroom. Second, the enthusiasm of the students in participating in today’s vaccination was lower than before if we looked at the attendance data. And lastly, today’s vaccination accepts students who have not been vaccinated for phase I and received phase II vaccines for students who have received phase I vaccines elsewhere.

According to data from UPT PUSKEMAS KEBON AGUNG in Phase I Vaccination the number of students who have been vaccinated is 372 out of 750 students. The second phase of vaccination in Madrasah Aliyah Negeri Pasuruan is targeted at 388 students and 365 students who have been vaccinated. For students who have not vaccinated at all, they should immediately get vaccinated because it is a mandatory requirement to enter class. The Covid-19 vaccine is a government program to ensure the health and safety of madrasah residents during face-to-face learning activities.sm

MANKOPAS : Vaksinasi Siswa Tahap 2

Mankopas.Vaksinasi Tahap 2 bagi siswa-siswi Madrasah Aliyah Negeri Kota Pasuruan yang berlangsung hari ini, Sabtu, 8 Oktober 2021 adalah lanjutan dari vaksinasi sebelumnya. Pelaksanaan vaksinasi dijadwal secara bergantian perjenjang dimulai Kelas X: 08.00 -09.00, Kelas XI:09.00-10.00, Kelas XII:10.00-11.00. Pada pukul 08.00 WIB vaksinasi siswa dimulai dengan melibatkan 8 tenaga kesehatan dari UPT PUSKEMAS KEBON AGUNG dan dibantu oleh Gugus Covid-19, Guru Pendamping, dan Wali Kelas dan diperkirakan berakhir nanti pukul 12.00 siang.

Ada yang beda dalam pelaksanaan vaksin tahap 2 ini, yaitu tempatnya di Mini Hall MAN Kota Pasuruan semula di ruang kelas. Yang kedua, antusias siswa-siswi dalam mengikuti vaksinasi hari ini turun dari sebelumnya kalau dilihat data kehadirannya. Dan yang terakhir vaksinasi hari ini menerima siswa-siswi yang belum vaksin tahap I dan menerima vaksin tahap II bagi siswa yang sudah vaksin tahap I di tempat lain.

Menurut data dari UPT PUSKEMAS KEBON AGUNG pada Vaksinasi  Tahap I jumlah siswa yang sudah tervaksin 372 dari 750 siswa. Adapun vaksinasi tahap II di Madrasah Aliyah Negeri Kota Pasuruan sasarannya adalah 388 siswa dan yang tervaksin sejumlah 365. Bagi siswa-siswi yang belum sama sekali melakukan vaksinasi untuk segera vaksin karena menjadi syarat wajib untuk bisa masuk kelas. Vaksin Covid-19 adalah program Pemerintah untuk menjamin kesehatan dan keselamatan warga madrasah selama kegiatan pembelajaran tata muka.sm

Artikel ini memiliki